Halottak napja - az élet egy utazás

2015.11.02 10:12

Kedves Olvasó!

 

Halottak napja még mindig az elcsendesülés, befelé figyelés, átlényegülés időszaka nekem...

Újra eszembe jut a hasonlat: "az élet egy vonatutazás"...

 Az életet sokmindenhez, majdnem bármihez lehet hasonlítani, hiszen  A Minden maga az élet. Bármivel vonjunk is analógiás párhuzamot, az az életet fogja tükrözni azoknak, akiknek van szemük annak meglátására, és fülük azok meghallására...mégis, miért is oly kedves számomra ez a hasonlat. Itt egy videó, ami nagyjából tükrözi az én rokonszenvemet is:

www.youtube.com/watch?v=-6uhkX9ZImA

 

Szándékosan használtam a "nagyjából" kifejezést...Nagyjából, mert már nem mindennel értek egyet ebben sem.

Álljunk ma meg egy pillanatra, és gondolkozzunk el...ne "aggyal"...vegyünk néhány mély lélegzetet, és engedjük beáramlani az intuíció sugallatait...ne csak azokon gondolkozzunk el, akik már kiszálltak a képzeletbeli vonatból...hanem azon is, hogy vajon az utazás valóban véges-e, hogy a kabinból valóban végleg kiszálltak-kiszállunk-e...

 

 www.youtube.com/watch?v=pay9RiVAvD4

 

...vagy csak másik síkon folytatjuk? Esetleg egy másik kabinba szállunk? Lehet, hogy másik vonatra szállunk át? Ki mondta, hogy így van, ki az, aki elhitte,  hogy olyan rossz ez, mi az, ami valóban elmúlik...Amit tudsz erről a témáról, az biztos? Igaz? És legfőképp fontos?

 

A magyar "beszédes nyelv". Van erre egy józan paraszti ésszel megalkotott tökéletes kifejezés: "JOBBLÉTRE SZENDERÜL". Ízlelgesd eme kifejezésnek a világát, és ünnepelj.

Nem hiába van a Skorpió havában ez az ünnep...ideje levágni a lehúzó hitrendszereket, hogy megkönnyebbülve haladhass tovább a fény ünnepe felé.

Válts...mert lehet, hogy csak váltani kéne...nézőpontot, életszemléletet. Válaszd a kellemesebb közérzetet biztosító gondolatokat.

Lehet, hogy néhány vagont el kell engedni, amelyek tonnás súlyukkal lassítják a vonatodat? Kellemes elengedésekkel teli napot :)

Szeretettel: Andi

 

—————

Vissza